Inrichting van de speelzaal: mega checklist

flat screen computer monitor on brown computer desk

In de wereld van informatica en IT heeft het onderwerp “speelzalen” de ene keer meer en de andere keer minder aandacht gekregen. Intussen is het uitgegroeid tot een soort echte modetrend. Voor veel gamers is niet alleen hun uitrusting belangrijk. De inrichting is ook belangrijk. De droom van alle liefhebbers van computerspelletjes is een eigen kamer te hebben waarin alles is afgestemd op hun persoonlijke behoeften: een comfortabele zitplaats voor urenlang gamen, de juiste technologie en vooral een aantrekkelijk uiterlijk.

Met de juiste inrichting begint de game-stemming niet pas als je speelt of de pc of console aanzet. Hoe de inrichting eruit moet zien varieert: voor sommigen moet de inrichting doelgericht zijn. Anderen geven de voorkeur aan een sfeer die lijkt op die van een casinos omdat ze daar meestal graag spelen.

Opties voor de speelzaal

Er zijn meubelen, uitrusting, decoratiemateriaal, accessoires en meer voor speelzalen. Het is gemakkelijk om in de war te raken en niet te weten waar je eerst naar moet zoeken. Met dit artikel willen wij vele twijfelaars een beetje helpen. Dit artikel kan graag gezien worden als een gids voor inspiratie voor speelzalen.

Inrichting van een speelkamer

Bijna elke gamer heeft de wens om zijn eigen speelkamer te creëren. Een normale kamer ombouwen tot een speelkamer kan niet in één dag. Het kan ook vrij duur zijn. Daarom is het belangrijk om niet altijd te denken aan het werk dat het inrichten van de kamer met zich meebrengt, maar aan de afgewerkte kamer als motivatie. Meer dan dat, het moet gezien worden als een hobby. Een hobby die soms duur en tijdrovend is. Gratis, er is alleen het plezier als alles klaar is en uitgevoerd.

Het kiezen van de juiste kamer

Sommige gamers hebben de mogelijkheid om een speelkamer te kiezen, omdat ze gewoon meer beschikbaar hebben. Anderen wonen in kleinere kamers, moeten er de enige vrije kamer voor inruimen of wonen nog met hun ouders onder één dak. Voor hen is een speelhoek haalbaarder en dus aan te bevelen.

Wie echter niet de vrijheid heeft om een speelkamer te kiezen, moet niet overhaast kiezen voor een speelhoek. Het is beter om goed na te denken over zijn plaats. Een hoek in de woonkamer is bijvoorbeeld niet aan te raden. Omdat het zeker geen plaats is voor ontspannen gamen. Toch, ouders, broers en zussen en partners komen voortdurend binnen. Afleidingen zouden dus voorgeprogrammeerd zijn.

Van meubilair tot uitrusting en keukengerei: De inrichting

Een relevant inrichtingsvoorwerp is de juiste verlichting. De juiste verlichting mag in een dergelijke gameroom niet worden onderschat. Het zorgt niet alleen voor helderheid, maar heeft ook een effect op de stemming. Het kan een gezellig effect hebben en tegelijkertijd de concentratie stimuleren. Het belangrijkste is om de lichtpunten goed te plaatsen. En welke verlichting is goed? Pure LED/RGB-verlichting, bijvoorbeeld? Tenminste, zo wordt het in de praktijk vaak uitgevoerd.

RGB/LED-verlichting

Op het web en in de sociale media zie je vaak bijna uitsluitend gameruimtes met RGB-verlichting. Niemand kan dit iemand kwalijk nemen. Want bij nader inzien ziet RGB-verlichting er erg uitnodigend uit. Je krijgt meteen zin om te gaan zitten gamen. Maar RGB-verlichting heeft ook nadelen. Het geeft je ogen nauwelijks een moment rust. Er bestaat een vermoeden dat het licht van de LED-lampen over een langere periode niet gezond is voor de ogen. Er wordt ook gezegd dat het voortdurend flikkeren van het licht voor je neus leidt tot hoofdpijn, gebrek aan concentratie en vermoeidheid.

Zonlicht

Soms zijn er speelzalen zonder ramen. Hier hebben gamers geen andere keus. Ze moeten gewoon vertrouwen op LED-verlichting. Om voortdurende blootstelling aan het flikkerende licht te vermijden, zou kaarslicht misschien als alternatief kunnen helpen. Hoe dan ook, een combinatie van zonlicht en kunstlicht is geschikt. Het is belangrijk dat de monitor zo wordt geplaatst dat er geen reflecties zijn.

Anders lopen gamers het risico dat de kwaliteit door de reflecties achteruitgaat en dat zij mogelijk meer games verliezen dan eigenlijk nodig zou zijn.

Het einde van kabelchaos

Wie op een console speelt, heeft vaak minder te maken met kabels dan een pc-gamer. Dit komt omdat een computer talrijke kabels heeft, bijvoorbeeld voor de webcam, voor de netwerkverbinding, voor de muis, het toetsenbord, de monitor, enz. Voor een meer praktische spelervaring is kabelbeheer zeer aan te bevelen. In het begin is het misschien een beetje lastig, maar later zult u er zeker profijt van hebben.

Wat helpt tegen geluidswerende muren en geluidswerende kamers

Niet iedere gamer heeft last van een beetje galm in de kamer. Maar als je je spel streamt, wil je duidelijk gehoord worden. Een gamingmicrofoon alleen is daarvoor meestal niet voldoende. Vooral als de speelzaal niet veel meubilair heeft en geluiddoorlatende wanden, wordt ook veel achtergrondgeluid doorgegeven. Geluidsabsorberende bekleding kan een doeltreffend hulpmiddel zijn bij dergelijke problemen. Het biedt niet alleen het voordeel dat de geluidsbelasting van buitenaf en de nagalm worden verminderd. Het lawaai van de speelzaal wordt ook verminderd. Zo voelen de andere bewoners zich niet geërgerd en sommeren zij de gamer niet stil te zijn. Gordijnen, grote meubelen, tapijten en vele andere dingen die geluidsgolven tegenhouden, helpen ook om geluid te scheiden.

Minimalistische speelkamer

Een overvolle kamer ziet er vaak onrein en niet opgeruimd uit. Het is anders met een speelkamer die minimalistisch is ingericht. Hierdoor kun je je echt in het spel onderdompelen. De minimalistische kamer hoeft niet saai te zijn qua kleur. Telkens weer zijn voorbeelden te vinden waaruit blijkt dat met weinig moeite kleurrijke accenten kunnen worden gelegd.

Gamingkamer in RGB-stijl

Veel RGB-lampen en veel accessoires waren er nog in 2021. Ooit werden de kleine LED-lichtstaafjes in de behuizing van de PC gestoken. Tegenwoordig zijn ze vervangen door alle componenten met RGB LED’s. Het begint met de PC-ventilator. Het gaat verder naar de RAM en eindigt met de CPU-koeling.

Een thematische speelzaal

Misschien is er belangstelling voor een bepaald thema. Als dat zo is, heeft de ene of de andere gamer misschien al nagedacht over een thematische speelkamer. Hier kunnen gamers zich volledig op hun passie storten. Het thema kan een bepaald spel zijn, een favoriete film of een andere hobby. De schoonmaak moet echter worden uitgevoerd voordat u. Het creëren van een speelkamer met een thema is heel eenvoudig met de juiste decoratie en er zijn absoluut geen grenzen aan de verbeelding.

Geplaatst in: blog