Gevelreiniging / TORC-reiniging Steenstrips – Reinigings- en stripsystemen voor metselwerk

Veroudering, ophoping van vervuiling en puinhoop na de bouw zijn nooit goed voor gebouwen. Dus als het gaat om gevels van commerciële gebouwen, moet de reinigingsmethode krachtig en toch zacht zijn. Op deze manier zit je in een comfortabel huis en kun je ontspannen kijken of sporten op blackjack.

De aanpak moet krachtig genoeg zijn om vuil en roet te verwijderen zonder het metselwerk of de steen te beschadigen; een reinigingsmethode die de ingewikkelde gevel van het gebouw kan herstellen met zorg en aandacht, en zonder een fortuin te kosten.

TORC Cleaning is een revolutionaire, onopvallende restauratietechnologie die al een voorkeursmethode is geworden voor de restauratieve reiniging van commerciële gebouwen en erfgoedsites. Hier is alles wat u moet weten over TORC Cleaning en waarom u dit zou moeten overwegen voor uw volgende restauratieproject voor commerciële gebouwen.

Wat is TORC-reiniging?

Bouwwerkzaamheden kunnen rommelig zijn en het verwijderen van broze verf, kalkaanslag en rookafzettingen met conventionele reinigingsmethoden kan buitengewoon moeilijk zijn.

Dankzij het unieke, gepatenteerde reinigingssysteem van TORC kan het harde koolstofophoping van gevels en steen van gebouwen wegmasseren zonder het oppervlak te beschadigen.

TORC Cleaning, ontwikkeld door Stonehealth Limited, is een perfect milieuvriendelijke methode voor het reinigen, verwijderen van schimmel, vuil en verf van de buitenkant van commerciële gebouwen.

Al meer dan 20 jaar wordt het TORC-reinigingssysteem gebruikt om koolstofsulfatie, vogelaangroei en kalkaanslag van bakstenen, stenen en moderne gevels van gebouwen volledig te elimineren zonder toevlucht te nemen tot schadelijke chemicaliën, reinigingsmiddelen of reinigingsmiddelen.

Hoe werkt TORC Cleaning?

TORC Cleaning is een manier om buitenoppervlakken van baksteen en steen te reinigen met weinig tot geen chemicaliën. In plaats daarvan gebruikt het een mengsel van water en zeer fijn calciumcarbonaat om te reinigen met alleen hogedruklucht en een scheutje water.

Maar dat is niet alles! TORC Cleaning laat geen microscopisch kleine stofdeeltjes achter die zijn achtergelaten door standaard reinigingsmethoden, waardoor het een bewezen, go-to-technologie is voor het reinigen van monumenten, gebouwen, commerciële gevels en openbare ruimtes.

Drie methoden om metselwerk te reinigen

Het reinigen van metselwerk is een belangrijk onderdeel van goed onderhoud van het gebouw. Zonder dit kunt u de problemen die worden veroorzaakt door de ophoping van oppervlakteverontreinigende stoffen, lakschade, kalkaanslag of vervuiling niet bestrijden.

Maar het schoonmaken van metselwerk kan moeilijk zijn om aan te pakken, omdat het zich richt op iets dat sinds de installatie is verzegeld. Maar het is niet onmogelijk.

Dat gezegd hebbende, een bakstenen gebouw kan niet op dezelfde manier worden schoongemaakt als een stenen muur, wat nog een extra moeilijkheidsgraad toevoegt. Daarom gebruiken we als commerciële restauratie-experts drie varianten van toeslagmateriaal voor het reinigen volgens de TORC-methode.

 • Calciet: Voor het verwijderen van koolstof uit metselwerk.
 • Dolomiet: Voor het verwijderen van verfresten van stenen oppervlakken.
 • Unil: Voor het verwijderen van harde stoffen van elk oppervlak.

Veelvoorkomend gebruik van TORC-reiniging

TORC-reiniging is een van onze meest vereiste reinigingsmethoden voor na de bouw of voor restauratie. Het richt zich op het reinigen en verwijderen van verontreinigende stoffen en bouwafval van de site zonder het oppervlak te krassen of te beschadigen.

De technologie wordt voornamelijk gebruikt voor het reinigen van eigendommen, het verwijderen van koolstofsulfatering, rookschade, het verwijderen van verf op oliebasis, het verwijderen van cementverf, het verwijderen van kalkaanslag, het verwijderen van vuil en vogelaangroei.

Voordelen van TORC-reiniging

TORC Cleaning is een van de snelste en meest efficiënte manieren om stenen gevels en monumenten van gebouwen te reinigen. Het zorgt voor een natuurlijk schone, fris ogende afwerking van de ondergrond en is geschikt voor alle soorten steen, inclusief kalksteen, zandsteen, graniet en marmer – waardoor het perfect is voor erfgoedsites.

 • Ideaal voor restauratieve reiniging van erfgoedlocaties en verouderde stenen gebouwen, aangezien deze zorgvuldig moeten worden schoongemaakt.
 • Werkt goed voor het reinigen van gevels van gebouwen en moderne bekleding.
 • Effectief voor het herstellen van gevels in hun oorspronkelijke staat.
 • Effectief op beton, baksteen, steen, marmer, hardhout, zachthout, gegalvaniseerd staal, roestvrij staal, koper, messing, brons, aluminium en pleisterwerk.
 • Verwijdert ongewenste afzettingen zonder het oppervlak te belemmeren, waardoor het onbeschadigd blijft, ongeacht het materiaal.
 • Maakt gebruik van geavanceerde wervelende reinigingsbewegingen om u te voorzien van natuurlijk ogende schone oppervlakken.
 • Kan op bijna elk oppervlak worden gebruikt vanwege de hoge flexibiliteit en draagbaarheid.
 • Verwijdert efficiënt verf, koolaanslag, kalkaanslag, rookschade en nog veel meer met ongelooflijk gemak.
 • Zeer duurzaam en een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele reinigingsmethoden.

 

 

 

 

 

Geplaatst in: blog